24. Sijelo Tromeđe „Volim Bosnu, u srcu mi Lika, Dalmacijo, ljubavi velika”

Share

Organizacija predstojeće 24. smotre narodnog stvaralaštva „Sijelo Tromeđe“ je na samom kraju. Strmičani, uz srdačnu dobrodošlicu, pozivaju sve ljubitelje stare izvorne ojkačke pjesme, zvuka dipala, igre i pjesme kulturno-umjetničkih društava, da se 21.7.2018. okupe u porti crkve Male Gospojine i da svi zajedno, uz već čuvene stihove „Volim Bosnu, u srcu mi Lika, Dalmacijo ljubavi velika“, dočekaju na Tromeđi zoru.

Organizatori najavljuju preko 30 grupa s više od 200 učesnika i puno novih gostiju kao što su muška pjevačka grupa SKD „Prosvjeta” – pododbor Zagreb, muška pjevačka grupa „Čuvari starih običaja” Knin, muška i ženska pjevačka grupa KUD-a „Zora” iz Kragujevca, KUD „Bukovica” Kistanje, „Vukovi sa Dinare” Polača, kao tradicionalne goste Svetlanu Spajić, Obrada Milića i Milana Vašalića.

Kulturna društva će se publici predstaviti kroz pjesmu i folklor koji su se oduvijek baštinili i njegovali na području tromeđe Bosne, Like i Dalmacije.

Ovogodišnji ulazak na „Sijelo“ će biti besplatan za sve posjetitelje, a bit će organiziran i besplatan prijevoz iz Knina za sve one koji bi željeli biti na Sijelu.

 

Dragi Tromeđaši, prijatelji “Sijela Tromeđe”,Već uveliko traju pripreme za 24. Smotru narodnog stvaralaštva “Sijelo Tromeđe” u Strmici. Strmičani, uz srdačnu dobrodošlicu, pozivaju sve ljubitelje stare izvorne ojkačke pjesme, zvuka dipala, igre i pjesme kulturno-umjetničkih društava, da se 21.07.2018. okupimo u porti crkve Male Gospojine i da svi zajedno, uz već čuvene stihove “Volim Bosnu, u srcu mi Lika, Dalmacijo ljubavi velika“, dočekamo na Tromeđi zoru. Očekuje nas puno novih izvođača, puno sati kvalitetnog programa!

Gepostet von Sijelo Tromedje am Mittwoch, 21. März 2018

 

Share