Beograd u Puli: Sa(n)jam knjige u Istri

Share

Muzička, književna, izdavačka, filmska, dizajnerska i stripovska scena Beograda biće predstavljena u Puli na 21. Sajmu knjige u Istri, koji će se održati od 3. do 13. decembra sa aktuelnom temom „Otok-geto-azil“.

U sklopu Sajma 4. decembra biće održan „Art&Music“ festival, a uz sarajevski bend „Letu štuke“, zagrebački „Miki Solus“ i prečanski „Lice mista“, sviraće i popularni beogradski noise-pop sastav „Artan Lili“.

Art&Music će za vreme Sajma održavati i radionicu stripa, koju će voditi pulska strip autorka Petra Gardijan, a pridružiće joj se ostali strip autori, među kojima su i srpski strip autori Boris Stanić i Aleksandra Zolotić iz zemunske strip izdavačke kuće „Besna kobila“.

Sa predstavljanem beogradske kulturne scene pulski Sajam nastavlja i na posebnom ovogodišnjem regionalnom programu „Beograd čita“. Sajam poslednih 10 godina redovno predstavlja određenu regiju i njen kulturni milje i ovoga puta regionalno žarište biće usmereno na snažnu umetničku scenu grada Beograda. Program „Beograd čita“ osmišljen je u saradnji sa izdavačkom kućom „Geopoetika“, a glavni selektor programa je Vladislav Bajac, direktor „Geopoetike“ i član programskog odbora Sajma.

Atmosferu savremenog Beograda u Pulu će preneti Slobodan Šijan, Goran Marković, Božo Koprivica, Slavimir Stojanović (Futro), Slavoljub Stanković, Đorđe Miketić, Dana Todorović, Vesna Goldsvorti i Predrag Miki Manojlović.

Program „Beograd čita“ u jednom je delu i posveta Pulskom filmskom festivalu, jer na Sajam dolaze dobitnici Zlatne arene i miljenici publike Goran Marković, Slobodan Šijan i Miki Manojlović.

 

Izvor: B92

Share