Festival dječje ilustracije 2018.

Share

Središnja knjižnica Srba u RH upućuje poziv učenicima osnovnih škola da sudjeluju na Festivalu dječje ilustracije 2018. ilustrirajući omiljeni lik, likove ili scenu iz djela Branka Ćopića.

Cilj manifestacije je približiti srpsku književnost za djecu najmlađim članovima zajednice i potaknuti ih na čitanje i kreativno izražavanje.

Krajnji rok za slanje radova je 11. maj 2018. godine. Tema ilustracije može biti iz bilo kojeg djela za djecu iz opusa Branka Ćopića prikazana na način kako ih djeca zamišljaju.

Stručni žiri će vrednovati kreativnost i originalnost radova podijeljenih u osam dobnih kategorija (1. do 8. razreda). Od najboljih radova priredit će se izložba u dvorani biblioteke, a najbolji iz svake kategorije bit će nagrađeni prigodnim nagradama.

Izabrani najbolji radovi u svakoj kategoriji bit će objavljeni na web stranici biblioteke i u časopisu za djecu Bijela pčela.

Kako je bilo prošle godine možete vidjeti OVDJE.

Svaki rad mora na poleđini imati čitko ispisane podatke:

  1. ime i prezime,
  2. razred,
  3. naziv djela na koju se ilustracija odnosi,
  4. adresu i kontakt telefon.

Jedan učenik može poslati jedan rad. Izbor tehnike rada je slobodan. Radovi moraju biti rađeni samostalno. Format papira treba biti 330×220 (likovna mapa blok 3). Pristigli radovi na natječaj se ne vraćaju.

Radovi se mogu slati na adresu:

SKD Prosvjeta-Centralna biblioteka
Središnja knjižnica Srba u RH
Preradovićeva 18/1
p.p. 739
10 000 Zagreb

Share