Hrvatski filmovi u Domu omladine u Beogradu

Share

Projekcijom ostvarenja „Goran“ u režiji Nevia Marasovića, 24. aprila u beogradskom Domu omladine biće otvorena Revija novog hrvatskog filma „Kino region“.

Na reviji, koja će trajati do 26. aprila, biće prikazano pet filmova.

Publika će na otvaranju imati prilike da pogleda film iz idiličnog okruženju Gorskog kotara. Goran i njegova supruga Lina vode miran i jednostavan život. Njihova bezbrižna svakodnevica prekinuće se kada Lina objavi da je trudna. Srećna vest pretvoriće idilu u noćnu moru.

 

U utorak 25. aprila na programu je film „Ne gledaj mi u pjat“ u režiji Hane Jušić koji je prikazan u okviru programa FEST-a. Ostvarenje opisuje prati Marijanu koja nakon smrti oca zauzima njegovo mesto glave porodice. Marijana radi dva posla kako bi izdržavala majku i brata. Kada stvari postanu nepodnošljive, ona počninje da testira granice sopstvene slobode susretima sa nepoznatim muškarcima.

 

Ostvarenje „ZG 80“ u režiji Igora Šeregija koje se bavi fudbalskim navijačima takođe je na programu 25. aprila. Posle utakmice dolazi do navijačkih obračuna, a na beogradskim ulicama nastaje pravi rat. Najveća drama za Dinamove navijače postaje kako da se probiju do voza kojim treba da se vrate za Zagreb.

 

U sredu 26. aprila na programu su tri dokumentarca „Kino Otok“ Ivana Ramljaka, „Generacija“ Nenada Puhovskog i „Sve najbolje“ Snježane Tribusen.

Share