Koordinatori Srbije i Hrvatske: U poslednja dva meseca ohrabrujući napredak

Share

U Zagrebu je u četvrtak održan drugi sastanak koordinatora Hrvatske i Srbije za rešavanje otvorenih pitanja na kojem su dve strane ocenile kako je u poslednja dva meseca ostvaren određen „ohrabrujući“ napredak.

U skladu s dogovorom postignutim na prvom sastanku održanom u novembru 2017. u Beogradu, u Zagrebu održan drugi sastanak koordinatora za otvorena pitanja između Hrvatske i Srbije, pomoćnika hrvatske ministarke spoljnih i evropskih poslova Borisa Grigića i državnog sekretara u Ministarstvu spoljnih poslova Nemanje Stevanovića, saopštilo je hrvatsko ministarstvo spoljnih i evropskih poslova, prenosi Hina.

Na sastanku su analizirane aktivnosti međudržavnih mešovitih komisija zaduženih za rešavanje otvorenih pitanja o položaju manjina, granici, zatočenima i nestalima, povratku kulturnih dobara, privrednoj saradnji, pravosudnoj saradnji i sukcesiji, koje su se dogodile nakon sastanka održanog 30. novembra prošle godine u Beogradu.

„Obe strane ocenile su da je u protekla dva meseca ostvaren određeni napredak, što smatraju ohrabrujućim“, navodi se u saopšenju, prenosi Hina.

Radi daljnjeg ubrzanja rešavanja otvorenih pitanja, koordinatori su usaglasili niz preporuka s ciljem ubrzavanja rada mešovitih odbora zaduženih za rešavanje pojedinih otvorenih pitanja, a dogovoreno je da se idući sastanak održi u Beogradu u drugoj polovini maja ove godine, stoji u saopštenju.

 

Izvor: Tanjug

Share