Počeo ciklus predavanja na temu „Crkva i društvo“

Share

U sredu, 20. septembra 2017. godine, u svečanoj sali SKD-a Prosvjeta u Zagrebu, sa blagoslovom Njegovog Visokopreosveštenstva Mitropolita zagrebačko-ljubljanskog gospodina dr Porfirija, a u organizaciji Crkvene opštine zagrebačke, otpočeo je jesenji ciklus predavanja na temu „Crkva i društvo“. Prvo predavanje održao je redovni profesor Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta u Beogradu i rektor kragujevačke bogoslovije protojerej-stavrofor dr Zoran Krstić na temu: „Nestabilnost vere tradicionalnih hrišćana“.

Mitropolit Porfirije je na samom početku pozdravio sve prisutne i, posle kratkog predstavljanja osnovnih biografskih podataka o uvaženom gostu i predavaču, poželeo je srdačnu dobrodošlicu ocu rektoru i najtoplije mu zablagodario na trudu i ljubavi da se odazove našem pozivu.

Prota Krstić je na prvom mestu zablagodario Mitropolitu Porfiriju na pozivu, srdačnoj dobrodošlici i lepim rečima, ali i svima prisutnima što su izdvojili od svog dragocenog vremena i našli za shodno da dođu. Odmah potom otac Zoran održao je veoma inspirativno i sadržajno veoma duboko predavanje i svojom elokventnošću i širokim obrazovanjem objasnio zašto je nestabilna vera kod tradicionalnih hrišćana.

Posle predavanja usledila je diskusija u kojoj su prisutni postavljali pitanja na koja je otac rektor sa strpljenjem i ljubavlju odgovarao.

Sledeće predavanje biće održano 4. oktobra, a predavač je vanredni profesor na Bogoslovskom fakultetu u Beogradu dr Predrag Dragutinović koji će govoriti na temu: „Teologija u 21. veku – pitanja i izazovi“.

 

 

Izvor: Mitropolija zagrebačko-ljubljanska

Share