Počinju 95. „Šantićeve večeri“ u Mostaru

Share

Tradicionalna kulturna manifestacija „Šantićeve večeri poezije“, koja se ove jeseni u Mostaru održava 95. put, počinje danas i trajaće do 29. septembra, najavila su srpska prosvetno-kulturna društva „Prosvjeta“ i „Gusle“ iz Mostara.

Na svečanom otvaranju u atrijumu Vladičanskog dvora nastupiće članovi društva „Gusle“, klape „Hrvoje“ i ansambla „Mostarske kiše“, a zatim će biti održano veče posvećeno istaknutoj srpskoj glumici Svetlani Bojković.

Sutra će biti otvorena izložba „Jovan Dučić u diplomatiji“, u saradnji sa Arhivom Jugoslavije i društvom „Prosvjeta“ iz Gacka.

Sledi veče posvećeno pesnikinji Milici Jeftimijević Lilić, potpredsednici Udruženja književnika Srbije. Na programu su i „Mlado poetsko veče“ u saradnji sa Koledžom ujedinjenog svijeta u Mostaru, takođe u atrijumu Vladičanskog dvora, zatim poetsko-muzičko veče pod nazivom „Druga Šantićeva kuća“ u Gradskoj galeriji u Nevesinju, u saradnji sa društvom „Prosvjeta“ iz Nevesinja i na kraju „Veče savremene poezije“ na Velikom stepeništu u starom gradu u Mostaru.

 

 

Share